Hepimiz, bir dili bilmeden yabancı bir metni anlamaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu en az bir kez tecrübe etmişizdir. Ancak teknoloji, bu zorlukları ortadan kaldırmaya kararlı. Yapay zeka destekli çeviri araçları, artık dil bariyerlerini birer birer yıkıyor. Google Translate’ten DeepL’e, pek çok platform sadece birkaç tıklamayla karmaşık metinleri bile anında çeviriyor. Peki, bu harika araçlar nasıl çalışıyor ve en iyileri hangileri?
1. Google Translate (Google Çeviri)
Şüphesiz listenin başına yıllardır kullandığımız çeviri uygulaması Google Translate’İ koyuyoruz. İlk olarak 2006’da Arapça-İngilizce çeviri olarak yola çıkan Google Translate, günümüzde 109 farklı dili saniyeler içerisinde istediğiniz dile çevirebiliyor. 2009 yılında Türkçe çeviriler yapmaya başlayan Translate, 2013 yılı Mayıs ayı istatistiklerine göre 200 milyondan fazla kişiye hizmet vermiştir. 5000 karakter sınırı olan uygulama, aslında birçok çeviri yapay zekasından daha fazla karakter olanağı sunuyor. Tamamen ücretsiz olan, milyonlarca insanın tercih ettiği Google Translate kesinlikle önerilerimizin ilk sırasında yerini alıyor.
Google Translate’i deneyimlemek için linke tıklayabilirsiniz.
2. DeepL Translate (DeepL Çeviri)
İkinci sıraya Google Translate’den sonra en çok tercih edilen çeviri uygulaması DeepL Translate geliyor. Uygulama Google’dan farklı olarak PDF, Word, Power Point ve Excel dosyalarının çevirisini de yapıyor. 1500 karakter sınırı olan bu uygulama DeepL Write adlı alt uygulamasıyla da biliniyor. Ağustos 2017’de Köln’de kurulan DeepL Translate ilk başta 7 Avrupa diline sahipti. 2022 yılında çeviri dillerinin arasına Türkçeyi de alarak toplamda 33 farklı dile sahip oldu. Uygulamanın ücretsiz versiyonu 1500 karakter, ayda yalnızca 3 belge hakkı tanırken, uygulamanın paralı sürümü sizlere 3 farklı plan altında sınırsız özellikler veriyor.
Başlangıç Paket | Limitsiz Metin Çevirisi, Aylık 5 Adet Dosya Çevirisi, 5000 Terim Kapasiteli Sözlük… | 8,74$ (30 Gün Ücretsiz Deneme) |
Gelişmiş Paket | Limitsiz Metin Çevirisi, Aylık 20 Adet Dosya Çevirisi, Her Biri 5000 Terim Kapasiteli 2000 Sözlük… | 28,74$ (30 Gün Ücretsiz Deneme) |
Usta Paket | Limitsiz Metin Çevirisi, Aylık 100 Adet Dosya Çevirisi, Her Biri 5000 terim kapasiteli 2000 sözlük… | 57,49$ |
DeepL Translate’i deneyimlemek için linke tıklayabilirsiniz.
3. Microsoft Translate (Microsoft Çeviri)
Listemizin üçüncü sırasında Microsoft’un çeviri uygulaması Microsoft Translate var. Hem uygulama hem de web üzerinden hizmet veren Microsoft Translate 131 farklı dili çevirebiliyor. Bu yönüyle Google Translate’ten bile fazla dile sahip. Ayrıca metin, ses, görüntü ve canlı sohbet çevirileri yapabilme yeteneğine sahiptir. Uygulamanın öne çıkan özellikleri arasında “canlı konuşma ve toplantılarda anında çeviri yapabilme özelliği” var ve bu özellik, özellikle iş dünyasında ve uluslararası toplantılarda oldukça faydalıdır. Ücretsiz olarak sunulan avantajlarının yanı sıra ücretli versiyonu da vardır. Microsoft Azure Translator adıyla bilinen ücretli versiyonun avantajları arasında “yüksek doğruluk ve kalite”, “özel terim ve çeviri modelleri”, “büyük miktarda veri işleme”, “gelişmiş API erişimi”, “gizlilik ve güvenlik”, “esnek entegrasyon” yer almaktadır. Microsoft Azure Translator, 2 Milyon karakter başına yaklaşık 10$ ücret sunar. Bu fiyatlandırma seçeneklere tabii tutularak değişiklik gösterebilir.
Microsoft Translate hakkında daha detaylı bilgiler için linke tıklayıp, Microsot Translator’un Resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
4. Reverso
Listemizin dördüncü sırasında bir Fransız şirketi Reverso var. Çeviri hizmeti bakımından en eski çevirilerden biri olan Reverso 1998 yılından beri hizmet vermekte. 2016 yılında Reverso, altyazılı filmler aracılığıyla İngilizce öğrenmeyi sağlayan Fleex’i satın aldı. 2018 yılında uygulama çıkaran Reverso, 2019 yılı istatistiklerine göre, aylık 96 milyon aktif kullanıcıya erişti.
Türkçe de dahil olmak üzere 26 dilin çevirisini yapan bu uygulama çeviri yaparken aynı zamanda dil bilgisi kurallarına göre metni düzenler. Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunan Reverso, Windows, App Store ve Google Play Store’da hizmet vermektedir. Reverso Premium size iki farklı ödeme planı altında Premium avantajlarını sunuyor. Premium’un özellikleri arasında “daha uzun ve sınırsız çeviriler yapabilme”, “PDF ve Word gibi dosyaları çevirebilme”, “İngilizce ve diğer 3 dilde yazım hatalarını düzeltme” özellikleri yer alıyor.
Reverso’yu deneyimlemek için linke tıklayabilirsiniz.
5. Yandex Translate (Yandex Çeviri)
Beşinci sırada sade ve şık tasarımıyla Yandex Translate geliyor. 102 farklı dilde çeviri yapabilen Yandex Translate tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. Hem mobil olarak hem de webden hizmet veren çeviri uygulaması Mart 2011’de kullanıma açılmıştır. Yandex Translate, Rus merkezli bir çeviri uygulaması olduğundan dolayı, diğer çeviri uygulamalarında bulunmayan Rusya’nın bazı azınlık dilleri de uygulamada mevcut. 10.000 karakter sınırı olan çeviri, ücretsiz olmasına rağmen diğer birçok çeviri uygulamasından daha da avantajlı durumdadır. Özellikleri arasında “yazım sırasında ipuçları”, “çevirisi aranan sözcüklerin fonetik alfabeyle yazılan telaffuz notları” ile “ses kayıtlarını ve kullanım örneklerini içeren sözlük” bulunmakta.
Yandex Translate’i deneyimlemek için linke tıklayabilirsiniz.
6. Papago
Listemizin altıncı ve son çeviri uygulaması Papago. 15 dilde hizmet veren Kore merkezli Papago, tamamen ücretsiz bir uygulamadır. İçerisinde ne yazık ki Türkçe Çeviri bulunmamakta. Korece, İngilizce, Japonca, Çince, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Rusça, Portekizce, İtalyanca, Vietnamca, Tayca, Endonezce, Hinduca, Arapça dillerinde hizmet vermekte. 3000 karakterle sınırlı olan uygulamaya hem web üzerinden hem de mobil üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Sade tasarıma sahip olan bu çeviri uygulamasının tek özelliği metin çevirmek ve seslendirmektir.
Papago’yu deneyimlemek için linke tıklayabilirsiniz.
Sonuç olarak, yapay zeka destekli çeviri araçları, artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Google Translate, DeepL, Microsoft Translator ve diğerleri, dil bariyerlerini hızla ortadan kaldırıyor. Hangi aracı seçerseniz seçin, bu teknolojilerle farklı dillerde iletişim kurmak artık çok daha kolay. İhtiyacınıza en uygun olanını deneyin ve küresel dünyada rahatça iletişim kurmanın keyfini çıkarın.
Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Etmeyi Unutmayın!
Biz Google Translete devam🤪😎.